Sairauskassan vakuutusmaksut vuonna 2024  

  • 1,4 %:a  ennakkoperintälain alaisesta palkasta (peritään suoraan palkastasi),
  • 1,4 %:a osaeläkkeestä,  mikäli jatkat työskentelyä osa-aikaisena 
    (sairauskassa laskuttaa erikseen , kts. e-laskutus),
  • 35,03* euroa kuukaudessa palkattomalla poissaolojaksolla tai osa-aikaisesti työskentelevällä 1.1.2024 alkaen (sairauskassa laskuttaa suhteellisen osan erikseen, kts. e-laskutus).
  • Vakuutetun vakuutusmaksu on kuitenkin enintään 654,37* e/vuodessa 1.1.2024 alkaen.
  • *Euromääräiset vakuutusmaksut ja vuosimaksun enimmäismäärä tarkistettu vuoden 2024 palkkakertoimella 1,637.  

Ohjeet osaeläkkeellä olevalle

Mikäli siirryt osa-aikaiselle eläkkeelle/kuntoutustuelle ja jatkat kuitenkin työskentelyä osa-aikaisena,  ilmoita sairauskassalle eläkkeelle jäännistäsi  ja toimita myös eläkepäätökset sairauskassaan  vakuutusmaksun  laskutusta varten. 

Ohjeet palkattomista poissaoloista sekä osa-aikaisesta työskentelystä

Ilmoita välittömästi kaikki palkattomat poissaolosi ja osa-aikaisesti työskentelysi sairauskassalle lomakkeella , sähköisesti tai puh. nro 040 6805480 (ma ja ke klo 9-15).
Kaikkien palkattomien poissaolojaksojen ja osa-aikaisesti työskentelyjen ajalta on maksettava sairauskassan vakuutusmaksu  saadakseen sairauskassan lisäetuuskorvaukset palkattoman poissaolon/osa-aikaisen työskentelyn aikana ja säilyttääkseen kassan vakuutussuhteen sekä mahdolliset korkeammat korvauskertymäoikeudet silmälasikorvauksiin!
Muistathan että sinulla on ilmoitusvelvollisuus kassalle.  
(päiv. 15.1.2024)

-------

Sähköinen ilmoitus palkattomasta poissaolosta/osa-aikaisesta työskentelystä:

Ethän ole robotti? Kirjoita yhteenlaskun vastaus alle.

Mikäli et ilmoita palkatonta poissaoloasi, osa-aikaista työskentelyäsi tai osaeläkettäsi tai et maksa sairauskassan laskuttamaa vakuutusmaksua em. ajoilta :

  • Sinulla ei ole oikeutta sairauskassan sääntöjen mukaisiin korvauksiin osaeläkkeen , palkattoman poissaolon tai osa-aikaisena työskentelyn ajalta (olipa syy mikä tahansa)! 
  • Lisäksi palkaton vakuutusmaksuton poissaolojakso voi vaikuttaa työhönpaluusi jälkeen silmälasi- ja yksityishammashoidon korvauksiin (ehtoajat!)
  • 1.1.2023 alkaen sinut voidaan katsoa eronneen sairauskassasta jos jätät vakuutusmaksut maksamatta yli kolmen (3) kuukauden ajalta!